Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Kolegij gradonačelnika

Ante Simonić i Nikola Kraljić predloženi za nagrade Grada Rijeke za životno djelo

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2016. u 18:48 2016-05-10T18:48:00+02:00

Prijedloge je na kolegiju predstavila predsjednica Odbora za javna priznanja grada Rijeke i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac, a dobitnike nagrada mora potvrditi Gradsko vijeće.

RIJEKA Za nagrade Grada Rijeke za životno djelo u 2016. Gradski odbor za javna priznanja predložio je Antu Simonića, znanstvenika i autora više knjiga, među kojima je i lani objavljeno trotomno izdanje o Rijeci na 2700 stranica, te posmrtno pjesnika Nikolu Kraljića, što je kolegij gradonačelnika u utorak prihvatio.

 Prijedloge je na kolegiju predstavila predsjednica Odbora za javna priznanja grada Rijeke i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac, a dobitnike nagrada mora potvrditi Gradsko vijeće.

 Za godišnju nagradu predloženi su riječka Sveučilišna knjižnica za izniman doprinos razvoju riječkoga i hrvatskoga sveučilišnog knjižničarstva, Udruga »Bura znanja« za projekt STEMI kao inovativni model učenja mladih te popularizaciju znanosti i tehnologije, Daniela Malnar za doprinos afirmaciji Rijeke kao predvodnice u obrazovanju zdravstvenih kadrova u Hrvatskoj, Julija Lozzi-Barković za doprinos istraživanju međuratne arhitekture Rijeke, Bruno Lončarić za mnoge projekte te uređivanje priloga i knjiga radi jačanja identiteta grada, Kuglački klub »Mlaka« i osnivačica i dekanica riječke visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić za izniman doprinos u visokom obrazovanju i poduzetništvu.

 Za zlatnu plaketu Grb grada Rijeke predloženi su riječki KBC – Klinika za pedijatriju, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, povjesničarka Ljubinka Toševa-Karpowitz, stomatologinja Renata Gržić, fotograf Nikola Kurti, Zajednica tehničke kulture u Rijeka, Anton Škrobonja – karnevalski Meštar Toni i Amleto Vittorio Ballarini za dugogodišnja nastojanja u promicanju dijaloga i ugleda grada Rijeke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.