Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Čekaju liberalnog kandidata

Darinko Kosor: HSLS neće podržati Zorana Milanovića

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 11:49 2019-06-18T11:49:00+02:00

»HSLS neće podržati Zorana Milanovića za predsjednika i to je potpuno normalno i prirodno. HSLS je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavamo kandidata SDP-a. HSLS nije niti HNS niti SDSS. Da smo u jednoj koaliciji, a podržavamo kandidata druge stranke koja je u ovom trenutku oporba«, kazao je Kosor novinarima

ZAGREB Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je u utorak da neće podržati SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića jer su na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavaju kandidata druge stranke.

Kandidatura Zorana Milanovića za predsjedničku dužnost izazvala je niz reakcija u političkom svijetu. 

»HSLS neće podržati Zorana Milanovića za predsjednika i to je potpuno normalno i prirodno. HSLS je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-a i ne bi bilo normalno da podržavamo kandidata SDP-a. HSLS nije niti HNS niti SDSS. Da smo u jednoj koaliciji, a podržavamo kandidata druge stranke koja je u ovom trenutku oporba«, kazao je Kosor novinarima ispred Gradske skupštine gdje je HSLS-a održao konferenciju za novinare na temu « Slučaj Hipodrom i promjena Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba«.

Očekujemo da se pojavi pravi liberalni kandidat

Iako je, kaže, zajedno s Milanovićem išao zajedno u osnovnu školu i znaju se od osme godine, »ovo je politika i posao«.

»U politici i poslu treba biti korektan. Mi smo korektni koalicijski partneri, a s druge strane pitanje je hoćemo li uopće podržati kandidata našeg koalicijskog partnera. Mi želimo i očekujemo da se pojavi pravi liberalni kandidat i ako se takav pojavi, on će imati našu podršku«, poručio je Kosor.

O podršci Kolindi Grabar Kitarović odlučit će tijela stranke

Na upit hoće li podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović ako se ponovno kandidira, predsjednik HSLS-a kazao je da će o tome odlučiti tijela stranke.

»Prije predsjedničkih izbora imamo sabor stranke. Novo vodstvo stranke će o tome odlučiti. No ono što je sad sigurno, Zorana Milanovića nećemo podržati«, istaknuo je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.