Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Fina poslastica

Isprobajte zapečene palačinke s ricottom i špinatom – oduševit će vas okusom!

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 17. studeni 2019. u 8:00 2019-11-17T08:00:00+01:00

Ako vam je dosadila klasična priprema palačinki, isprobajte nešto novo: palačinke punjene finim nadjevom, prelivene bešamel umakom i zapečene u pećnici.

Sastojci:

Za palačinke

4 jaja

malo soli

40 g otopljenog maslaca

250 g brašna

500 ml mlijeka.

Za nadjev

250 g sira ricotta

250 g blanširanog špinata

1 žlica parmezana

100 g mozzarelle narezane na kockice

muškatni orašćić

malo soli

500 ml umaka bešamel

Priprema:

U zdjeli umutite jaja, dodajte malo soli i započnite miješati. Ulijte otopljeni maslac i pomalo dodajte brašno dok ne dobijete gustu smjesu. Nastavite miješati, polako dodajući mlijeko dok ne dobijete smjesu za palačinke. Ispecite ih. Za nadjev najprije vilicom dobro usitnite ricottu pa joj dodajte špinat, parmezan, mozzarellu, malo soli i muškatnog orašćića. Dobro izmiješajte sve sastojke i tako dobivenom smjesom nadjenite palačinke. Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, zatim posložite palačinke i prekrijte ih ostatkom bešamela. Na vrh možete naribati malo parmezana. Pecite u pećnici na 180 do 190 stupnjeva otprilike 30 minuta.

Izvor :gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.