Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 2n
Sutra: 14° 14° 2n
18. travnja 2019.
Odlazak redatelja i kolumnista

Britanski redatelj Michael Winner umro u 77. godini života

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2013. u 18:41 2013-01-21T18:41:17+01:00

U 50-godišnjoj filmskoj karijeri surađivao je s najvećim hollywoodskim zvijezdama, poput Marlona Branda, Roberta Mitchuma i Fay Dunaway

LONDON  – Britanski filmski redatelj i novinski kolumnist Michael Winner umro je u ponedjeljak u svom domu u Londonu u 77. godini, stoji u priopćenju koje je medijima poslala njegova supruga Geraldine.

Winner je rođen u Hampsteadu u Londonu 1935. godine. Među ostalim je režirao filmove »Scorpio« i »Death Wish«. Pamtit će ga i po ironičnim komentarima o restoranima što ih je pisao za »The Sunday Times« pod nazivom »Winner's Dinners«. Poznato je da je Winner već neko vrijeme bio bolestan. Prošlog ljeta izjavio je da su mu liječnici kazali kako mu je preostalo još 18 mjeseci života.

Odajući počast svom suprugu, Geraldine Winnner je u priopćenju navela: »Michael je bio divan čovjek, sjajan, duhovit i velikodušan. Svjetlost je napustila moj život«.

Karijeru je počeo kao novinar i filmski kritičar prije nego što se pridružio filmskoj kompaniji Motion Pictures Limited kao pisac i montažer 1956. godine. Njegov prvi redateljski uradak bio je satirični film, ali je kasnije postao poznat po akcijskim filmovima, osobito po seriji »Death Wish« u kojoj je glavnu ulogu imao Charles Bronson.

U 50-godišnjoj filmskoj karijeri surađivao je s najvećim hollywoodskim zvijezdama, poput Marlona Branda, Roberta Mitchuma i Fay Dunaway.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka