Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Po uzoru na Instagram

Facebook uvodi velike promjene, neće se više moći vidjeti "lajkovi"

FOTO/Pexels
FOTO/Pexels
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2019. u 9:25 2019-09-29T09:25:16+02:00

Iz popularne kompanije su dodali i kako će u tom razdoblju prikupljati povratne informacije kako bi vidjeli je li ova promjena pozitivna za članove društvene mreže.

Tijekom ovoga tjedna jedna od zasigurno najpopularnijih društvenih mreža krenula je s novim izmjenama. Facebook je odlučio sakriti popularne "lajkove" odnosno svaku reakciju na neku fotografiju ili objavu moći će vidjeti samo autor navedene objave, objavljuje MSN.

Ova promjena proći će prvo kroz nekoliko testova, a prvi će biti tijekom ovoga tjedna kada će Facebook članovi u Australiji iskusiti život bez "lajkova".

- Provodimo ograničeni test gdje se reakcije i pregledi videozapisa prikazuju privatno, samo autorima tih objava – rekao je glasnogovornik Facebooka u priopćenju za javnost.

Iz popularne kompanije su dodali i kako će u tom razdoblju prikupljati povratne informacije kako bi vidjeli je li ova promjena pozitivna za članove društvene mreže.

Početkom rujna su iz Facebooka najavili kako će možda i oni krenuti u "skrivanje lajkova" nakon što je to testirano i na Instagramu koji je u istom vlasništvu. Sada su i potvrdili kako će promjene definitivno krenuti već ovoga tjedna, a sve s ciljem uklanjanja pritiska dobivenih "lajkova" na objave korisnika.

Od srpnja korisnici Instagrama u Australiji, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Irskoj, Italiji i Japanu ne mogu vidjeti tuđe "lajkove", a ostaje nam vidjeti jesu li takve promjene stvarno ostavile pozitivne utiske na korisnike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.