Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
23. siječnja 2019.
Zabrana oružja

Ruski mediji pišu: 'Hrvatska reprezentacija »spasila« je veprove i krtice u Lenjingradskoj oblasti'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. svibanj 2018. u 17:16 2018-05-23T17:16:36+02:00

Hrvatska nogometna reprezentacija spasila je veprove i krtice u Lenjingradskoj oblasti od odstrijela tijekom ovogodišnje ljetne sezone lova, izvještavaju ruski mediji.

U skladu s predsjedničkim ukazom koji pooštrava sigurnosne mjere tijekom svjetskog nogometnog prvenstva koje će se u lipnju i srpnju održati u Rusiji, u tom razdoblju ograničava se promet i uporaba vatrenoga oružja u gradovima i oblastima koji su domaćini održavanja utakmica ili smještaja reprezentacija.

Ograničenja su bila na snazi i lani tijekom Kupa konfederacija, ali nisu se primjenjivala u Lenjingradskoj oblasti, međutim ove godine hoće, jer je hrvatska vrsta za svoje sjedište izabrala resort »Šumska rapsodija« (Lesnaja rapsodija) koji se nalazi na teritoriju te oblasti. Ta mjera se poklapa s odlukom Vijeća za zaštitu životinja kojom je sezona lova na divlje svinje i krtice otvorena od 1. lipnja do 31. srpnja.

No, sezona je strogim ograničenjima prometa i uporabe vatrenog oružja de facto ukinuta, odnosno formalno lov je dopušten, ali kako u njega poći bez oružja, pa je hrvatska nogometna reprezentacija spasila divljač Lenjingradske oblasti, pišu ruski mediji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka