Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. studenoga 2018.
Ideja za ručak

Volite pohanu piletinu? Napravite ju u pivskom tijestu

Foto pixabay.com
Foto pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2018. u 10:39 2018-09-28T10:39:16+02:00

Klasičnu kombinaciju za pohanje - brašno, jaja i mrvice, možete zamijeniti smjesom čiji je glavni sastojak - pivo

Zdrava prehrana svima je primat, no ponekad valja i "zgriješiti". Jelo koji vole i mladi i stari, a djeca najviše jest pohana piletina. Klasičnu kombinaciju za pohanje - brašno, jaja i mrvice, možete zamijeniti smjesom čiji je glavni sastojak - pivo. Da bi obrok bio i zdrav napravite umak od povrća: na maslinovom ulju popržiti malo češnjaka, dodati na trakice narezanu crvenu papriku, jednako sjeckanu tikvicu, malo gustina i podliti s malo vode. Za desetak minuta vaš je umak gotov. 

Sastojici:
800 g pilećih prsa
250 g brašna
2 dcl svijetle pive
2 jaja
2 bjelanjka
sol, papar
ulje
Priprema: Piletinu očistite od žilica te narezati na manje komade. Posoliti i popapriti po želji te pustiti da malo odstoji.
Za pivsko tijesto pomiješati brašno, jaja, sol i pivo. Pustiti da ostoji 20-ak minuta. Napraviti snijeg od bjelanjaka te ga pažljivo umiješati u tijesto. Piletinu posušiti, svaki komad uvaljati u brašno, a zatim umočiti u tijesto. Pržiti u vrućem ulju dok ne postane zlatno-žute boje.

Poslužiti s rižom na maslacu i domaćim tartar umakom ili s gore navedenim umakom od povrća. Prije konzumacije pokapati s limunovim sokom.
*recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Karlovačka peta rijeka, recepti s pivom

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Promjenom opskrbljivača do manjih troškova za plin
Imaju li tvrtke i obrti izbor ukoliko porastu cijene plina

Promjenom opskrbljivača do manjih troškova za plin