Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Intervencija u obiteljskoj svađi

U Chicagu policija greškom ubila majku petero djece

Prosvjed protiv policijskog nasilja / Reuters
Prosvjed protiv policijskog nasilja / Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2015. u 14:37 2015-12-27T14:37:00+01:00

Policija Chicaga, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskog intervenciji u obiteljskoj svađi

CHICAGO Policija Chicaga, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskog intervenciji u obiteljskoj svađi.
Radi se o prvom nasilju nakon prosvjeda koje je prošlog mjeseca izazvalo emitiranje prizora pogibije crnog adolescenta, kojega je policajac bijelac usmrtio sa 16 metaka u tom gradu godinu dana ranije.

U priopćenju policija je potvrdila da je intervenirala u četvrti nakon poziva zbog obiteljskog nasilja. Po dolasku, »policajci su se suočili s agresivnom osobom i jedan je od njih morao upotrijebiti oružje, smrtno ranivši dvije osobe«, objavila je policija.

»Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično umrla«, dodala je policija koja je uputila izraze sućuti rodbini žrtve.

Po lokalnim medijima, žrtve su dvoje crnaca – Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Po Chicago Tribuneu, Quintonio LeGrier bio je mentalno bolestan i prijetio je ocu bejzbol palicom zbog čega je i pozvana policija. Bettie Jones bila njihova susjeda a otac ju je zamolio da dočeka policajce.

U odvojenom incidentu, čikaška policija potvrdila je da je pucala na naoružanog muškarca u intervenciji »tijekom napada«. Ranjeni muškarac preminuo je u bolnici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.