Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Provokacija ili duh vremena

Prvi »uniseks« zahodi izazvali polemike u Sloveniji zbog rodne ideologije

Prvi »uniseks« zahodi izazvali polemike u Sloveniji zbog rodne ideologije
Prvi »uniseks« zahodi izazvali polemike u Sloveniji zbog rodne ideologije
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2020. u 13:16 2020-01-24T13:16:46+01:00

»Imamo mnogo transrodnih osoba koje se u klasičnim toaletima osjećaju ugroženima jer ih se napada zbog različitosti. Živimo u 21. stoljeću i želimo da se takve osobe osjećaju sigurnima, to je najmanje što možemo učiniti«, rekla je za portal Siol.net dekanica tog fakulteta Monika Kalin Golob

LJUBLJANA - Pojavu prvih »uniseks« toaleta u Sloveniji prate ideološke i političke polemike, a posebnu je pažnju izazvalo uklanjanje klasičnih pisoara za muškarce na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani.

Dio javnosti to doživljava kao »ljevičarsku« provokaciju i pomodno nametanje tzv. rodne ideologije u obrazovni sustav, a drugi dio kao hvatanje koraka s duhom vremena, prenose slovenski mediji.

»Imamo mnogo transrodnih osoba koje se u klasičnim toaletima osjećaju ugroženima jer ih se napada zbog različitosti. Živimo u 21. stoljeću i želimo da se takve osobe osjećaju sigurnima, to je najmanje što možemo učiniti«, rekla je za portal Siol.net dekanica tog fakulteta Monika Kalin Golob.

»Ako želimo biti inkluzivni i progresivni, onda moramo što većem broju ljudi omogućiti da se osjećaju udobno i ovo je korak naprijed u tom smjeru«, kaže za slovenske medije Nina Pejič, direktorica Instituta za proučavanje jednakosti spolova.

Sasvim drugo mišljenje o uniseks zahodima iznose konzervativni portali i udruge.

Tako se urednici portala »Domovina« pitaju nije li uklanjanje pisoara u elitnoj obrazovnoj ustanovi, u kojoj je studiralo mnogo slovenskih političara, svojevrsna »simbolička kastracija« muškog roda te znak imitacije pomodnih trendova u inozemstvu.

Osim toga, iskustva iz inozemstva već ukazuju na to da uvođenje bespolnih toaleta, garderoba i tuševa izaziva masu problema vezanih za pravo na privatnost, piše konzervativni portal.

»No, ne treba zaboraviti da se ne radi o toaletima, nego o ideologiji koja sve agresivnije prodire u naše društvo, indoktrinacijom u obrazovanju i iznuđivanjem prava LGBT udruga i pokreta.

Agresivna manjina nameće svoje poglede i način života cijelomu društvu i želi utišati svakoga tko upozorava na zamke i apsurde ideologije koja se kod nas agresivno širi«, navodi konzervativni portal »Domovina«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma