Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Moderna država

foto/video Predsjednica RH na Trsatu: Ulaganjem u izgradnju Kampusa dokazujemo da obrazovanje shvaćamo kao investiciju, a ne kao trošak

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 25. travanj 2017. u 16:23 2017-04-25T16:23:00+02:00

Mladim ljudima posvetila sam svoj mandat. Oni su put zemlji koja ne želi biti zarobljenik prošlosti, jer oni su ti koji grade budućnost na onome što žele danas i što će napraviti sutra. Kao Riječanka ponosna sam na uspjehe ovoga grada, luke koja baštini povijesne različitosti na kojoj gradi svoju budućnost, poručila je Grabar Kitarović

RIJEKA- Ulaganjem u izgradnju Kampusa dokazujemo da kao moderna država obrazovanje shvaćamo kao investiciju, a ne kao trošak. Nema razvoja bez modernog obrazovanja, bez mladih ljudi motiviranih za obrazovanje i ostanak u svojoj domovini - istaknula je danas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom posjeta Sveučilišnom kampusu na Trsatu, gdje je prisustvovala predstavljanju projekta "Studentski smještaj u Kampusu Sveučilišta u Rijeci - 1. faza". 

Riječ je o projektu koji je obuhvatio izgradnju i opremanje tri paviljona studentskog smještaja kapaciteta 754 kreveta, kao i izgradnju prateće infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 178 milijuna kuna, a financiran je putem EU fondova.

Naglašavajući kako često posjećuje sveučilišta na gotovo svim svojim državničkim putovanjima, jer ih smatra vrelima snage svakoga društva, izvorima znanja koji će sutra oblikovati svijet, predsjednica je napomenula da samo znanje stvara nove vrijednosti, pomiče granice i ruši predrasude.

RI254SJ07
Predsjednica RH na predstavljanju projekta "Studentski smještaj u Kampusu", snimio Silvano Ježina

 - Posebnom kvalitetom smatram mogućnosti studentskih razmjena, jer mladi trebaju stjecati iskustva kako bi znali ne samo uspoređivati se nego i izraditi vlastite sustave i svjetonazore. Mladim ljudima posvetila sam svoj mandat. Oni su put zemlji koja ne želi biti zarobljenik prošlosti, jer oni su ti koji grade budućnost na onome što žele danas i što će napraviti sutra. Kao Riječanka ponosna sam na uspjehe ovoga grada, luke koja baštini povijesne različitosti na kojoj gradi svoju budućnost. Čestitam svima koji su doprinijeli izgradnji ovoga zdanja. Neka bude ispunjeno studentskim snovima i njihovim ostvarenjima, poručila je Grabar Kitarević. 

Snimio Silvano JEŽINA

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.