Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Rijeka turistički grad?

Pobunili se protiv noćnog iskapčanja vode zbog Krešimirove: 'Gosti nam se ne mogu ni otuširati'

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2019. u 6:59 2019-08-31T06:59:33+02:00

Iznajmljivači su tražili da se voda isključuje u 23 sata, no u ViK-u ističu da se u tom slučaju vodoopskrba ne bi mogla ponovo uspostaviti do 6 sati, već tek oko 9 ujutro

RIJEKA - Iznajmljivači apartmana na područja Potoka, Brajde, Mlake i Turnića apeliraju prema KD-u Vodovod i kanalizacija da se isporuka vode zbog radova u Krešimirovoj ulici ubuduće umjesto u 20 sati, isključuje s početkom u 23 sata. Podsjetimo, u razdoblju od 28. do 30. kolovoza 2019. godine (tri dana) u noćnim satima za navedeno područje je obustavljena isporuka vode od 20 do 6 ujutro.

Apel i TZ-u

Apel je upućen i prema Turističkoj zajednici Grada Rijeke koja bi trebala, smatraju iznajmljivači, sve u cilju da se Rijeka promovira kao turistička destinacija - takve radove dogovarati sa spomenutim komunalnim poduzećem.

- Smještajni kapaciteti na navedenom području su puni. Gosti su preko dana vani. Navečer se vraćaju i neophodna im je voda. Krajnje je neprihvatljivo reći gostu da nema vode i da se nakon cijelog dana šetnje gradom ne može istuširati ili obaviti nuždu, stoji u apelu.

Isto tako, isključenje vode ViK bi trebao najaviti ranije kako bi se iznajmljivači prilagodili. U krajnjem slučaju ne bi svoje apartmane iznajmljivali na datume kada se izvode radovi, navedeno je.

Ovih dana vlasnici apartmana morali su objasniti gostima koji su već unaprijed platili kompletan smještaj - da ih čeka samo krevet. Neki su bili prisiljeni vratiti iznos noćenja, a tu je i blamaža, neugodnost i na kraju novčani gubitak.

Zatražili smo komentar i od ViK-a što se u vezi s tim može napraviti (jer bit će toga sigurno još), a u njihovom odgovoru stoji da »vrijeme prekida u isporuci vode predviđeno je u razdoblju koje bi trebalo iskustveno odgovarati što većem broju naših korisnika«.

- Ukoliko se s prekidom u isporuci ne bi započelo u 20 sati, već kasnije, sve predviđene aktivnosti ne bi se mogle završiti i vodoopskrba ponovno uspostaviti do 6 sati ujutro. Vodu bi u slučaju prekida u 23 sata bilo moguće ponovno uspostaviti najranije u 9 sati ujutro idućeg dana, što ne bi odgovaralo puno većem broju građana - posebno onima na tom području koji se spremaju i idu na posao, naglasak je komentara.

3817996

Podložnost izmjenama

- Prekidi u isporuci vode, koje je moguće predvidjeti, najavljuju se na internetskim stranicama Rijeka Kontakt Centra www.ri-info.net i na mrežnim stranicama www.kdvik-rijeka.hr pred kraj tekućeg radnog dana za idući dan, što je u pravilu više od 17 sati ranije od početka privremenog prekida u vodoopskrbi.

Noćni prekidi se najavljuju više od 30 sati prije ostanka bez vode. Svaka obavijest o planiranim prekidima u isporuci vode najavljuje se što je najranije moguće, navodi se dalje u ovom poduzeću u kojem se ističe da »svako ranije najavljivanje prekida u isporuci vode bilo bi podložnije većim izmjenama i promjenama te bi korisnici trebali češće provjeravati objavljene obavijesti i najave o privremenom ostanku bez vode«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.