Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Predavanja za 150 studenata

Danas počinje 3. Ljetna škola intervencijske radiologije

Sveučilišni kampus u Rijeci domaćin je 3. Ljetne škole intervencijske radiologije / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Sveučilišni kampus u Rijeci domaćin je 3. Ljetne škole intervencijske radiologije / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2018. u 8:30 2018-06-14T08:30:46+02:00

RIJEKA  Sveučilišni kampus u Rijeci domaćin je 3. Ljetne škole intervencijske radiologije koja počinje danas i kojoj će prisustvovati 150 studenata završnih godina studija medicine iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te BiH.

Predavanja će držati dvadeset stručnjaka iz polja intervencijske radiologije iz Kliničkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj, a obrađivat će teme koje su vezane uz minimalno invazivne intervencijske zahvate.

U ukupno 29 predavanja cilj je studente upoznati sa zahvatima koji se izvode u Hrvatskoj i svijetu, pogotovo ako uzmemo u obzir da je intervencijska radiologija relativno mlada grana medicine koja omogućuje liječenje bolesti i stanja minimalnim invazivnim postupkom. Tijekom trodnevne edukacije i predavanja studentima će biti objedinjena teorija kroz praksu uz primjenu vrhunske tehnologije.  
Osim za studente, ova će edukacija biti korisna i za same pacijente koji među najčešće intervencijske zahvate svrstavaju postavljanje stentova u krvne žile, širenje suženih krvnih žila balonom i druge. 

Organizatori 3. Ljetne škole intervencijske radiologije, koja traje od 14. do 16. lipnja, su Katedra za radiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Rijeka, dr. med. Damir Miletič s Instituta za radiologiju UKC Ljubljana i dr. med. Dimitrij Kuhelj u suradnji s Udrugom studenata FOSS MedRi i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.