Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Spektakl na plaži za pse

foto Underdog marathon u Crkivenici: Psi i njihovi vlasnici plivanjem do slavlja

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2019. u 8:12 2019-08-26T08:12:00+02:00

Vlasnici i psi prvo su zajedno morali otrčati jedan dio u lučici, zatim je uslijedilo skakanje u more te plivanje s vanjske strane lukobrana sve do plaže gdje su zajedno trebali proći kroz cilj

Četveronožni ljubimci i njihovi vlasnici uživali su jučer u Crikvenici na jednoj od najpoznatijih plaža za pse i to na Underdog marathonu koji je održan već treću godinu zaredom, od toga već drugu u Crikvenici.

Pravila su bila jednostavna – vlasnici i psi prvo su zajedno morali otrčati jedan dio u lučici, zatim je uslijedilo skakanje u more te plivanje s vanjske strane lukobrana sve do plaže gdje su zajedno trebali proći kroz cilj. Dvadesetak natjecatelja ozbiljno je shvatilo zadatak, a da je ozbiljnost natjecanja shvatila i publika, vidjelo se osim po brojnosti i po navijanju koje je bilo poprilično glasno.

Prvi su kroz cilj prošli Marin i njegov Nimbus koji je bio pobjednik i prvog maratona održanog 2017., drugi su bili Igor i Zita, dok su treće mjesto podijelili Tomislav i Alan te Fanny i Simba.

A da u ovom natjecanju nije bilo toliko važno pobijediti već sudjelovati, organizatori su pokazali time što su nagradili i posljednje koji su prošli kroz cilj, a to su bili Edo i Sjena.

Pravila maratona ne propisuju način na koji će se doći do cilja, već je bitno da vlasnici i psi prođu kroz cilj zajedno, što je iskoristila chihuahua Molly koja se ugodno smjestila na pramac gumene barčice na napuhavanje i pustila svom vlasniku Igoru Salamunu da se malo pomuči i dovuče je do cilja.

A nagrade na ovom natjecanju bile su bogate – nagrada za treće mjesto je potpuni tretman u salonu za šišanje i njegovanje pasa »Klempo« iz Rijeke, Zita je svom vlasniku za drugo mjesto osvojila večeru za dvoje u jednom od Valamar kampova koji je i glavni sponzor natjecanja, dok je nagrada za prvo mjesto noćenje za dvoje i za ljubimce, naravno, također u Valamaru.

Nakon plivačkog maratona koji je bio najatraktivniji dio programa uslijedilo je još i natjecanje u najbržem jedenju sladoleda za pse i ispijanju psećeg vina, a cijela manifestacija bila je zaokružena roštiljem i dobrom zabavom za sve sudionike i posjetitelje.

Z258VK19
Underdog marathon Crikvenica 2019. / snimio Vedran Karuza

- Ova manifestacija zamišljena je kao druženje, promocija zdravog načina života, sporta i želja nam je pokazati kako su svi psi dragocjeni. Plaža za pse je općenito mjesto upoznavanja i druženja, socijalizacije i učenja ljubavi i tolerancije«, istaknula je Ruby Montanari – Knez vlasnica Monty’s dog beacha koji je i organizator ovog natjecanja.

Dodala je kako je posebnost ovogodišnjeg natjecanja sudjelovanje i pasa iz skloništa za nezbrinute životinje Crikvenica.

- Oni su sudjelovali u nekim drugim igrama i natjecanjima, nisu plivali, jer su pomalo ustrašeni, ali kao svojevrsnu zahvalu za pozivnicu oni su darovali vreću hrane, a sve s porukom kako i oni žele sudjelovati u ovakvom natjecanju kao nečiji ljubimci, odnosno u nekoj obitelji«, objasnila je Montanari – Knez.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.