Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Uređenje plaže

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR Što to plovi morem kod Opatije? Kamion

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 18. travanj 2019. u 7:44 2019-04-18T07:44:11+02:00

Do kupališta hotela Domino nemoguće je doći vozilima, pogotovo teškom mehanizacijom, pa investitori za preuređenje plaže moraju koristiti jedini dostupan - morski put

Slaba točka opatijskog turizma već godinama su kupališta. Grad Opatija ulaže u manja kupališna područja, platoe uz morsku obalu, privatni investitor obnovio je kupališta Lido i Angiolina, a vlasnici hotela uređuju kupališta kraj svojih objekata, međutim, najveći kupališni prostor, onaj kupališta Slatina, daleko je od kvalitete koja je primjerena Opatiji. Upravo zato svako ulaganje u kupališnu infrastrukturu u javnosti pozitivno odjekne. Nedavno su tako počeli radovi na nekadašnjoj plaži hotela Adriatic koju je u 15-godišnju koncesiju dobila tvrtka Domino koja je uz samu plažu izgradila te obnovila istoimeni hotel Domino.

S obzirom na to da se hotel nalazi u prvoj zoni do mora, a do kupališta koje se nalazi s donje strane lungomara je nemoguće doći vozilima, pogotovo teškom mehanizacijom, investitori za preuređenje moraju koristiti jedini dostupan put - morski.

Lijepo vrijeme pogoduje odvijanju radova, a prizori velikog kamiona miješalice za beton kako morem »putuje« do kopna, intrigiraju javnost.

O kakvim je radovima riječ i kada će biti dovršeni, porazgovarali smo s čelnim ljudima tvrtke Domino. Prema riječima Mirzeta Jusufagića, direktora tvrtke, u spomenuto kupalište će se uložiti nešto više od milijun eura, odnosno onoliko koliko je predviđeno ugovorom o koncesiji. Planira se proširenje plaže te uređenje ugostiteljskih objekata na samoj plaži. Dio kupališta bit će namijenjen i djeci, a dio predviđen za sunčanje pretvarat će se u večernjim satima u ugostiteljski prostor. Radovi na uređenju trebali bi biti dovršeni do 1. lipnja.

– Kupalište će biti podi- jeljeno na dva dijela. Na jednom dijelu bit će koktel bar, a na drugom klasičan restoran, kao i dosad. Postojeći mul »izvući« ćemo 13 metara, a prostor će biti popunjen ležaljkama. Plaža će imati dva široka pristupa u more, a u jednom dijelu će biti prilagođena najmanjima. Moram reći da nam je već sada investicija u plažu znatno skuplja jer zbog njezinog položaja sve moramo prevoziti morskim putem – rekao je Jusufagić, navodeći kako se hotel Domino otvara polovicom idućeg mjeseca, te kako čekaju uporabnu dozvolu i kategorizaciju objekta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.