Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Banski dvori

Plenkovićeva Vlada odbila SDP-ovu interpelaciju oko renacionalizacije Ine

Foto D. Lovrović
Foto D. Lovrović
Autor:
Objavljeno: 2. veljača 2017. u 10:32 2017-02-02T10:32:00+01:00

Ne prihvaćamo zaključke iz interpelacije - smatramo ih neosnovanima. Još jednom ponavljamo, Ina je naša strateška kompanija i sve odluke donosimo odgovorno, kaže Plenković

Vlada Andreja Plenkovića upravo je odbila interpelaciju koju je vezano uz najavljenu renacionalizaciju INA-e i privatizaciju 25 posto manje jedne dionice HEP-a u saborsku proceduru uputilo devetnaest zastupnika SDP-a.

- Ne prihvaćamo zaključke iz interpelacije - smatramo ih neosnovanima. Još jednom ponavljamo, Ina je naša strateška kompanija i sve odluke donosimo odgovorno, na temelju gospodarskih procjena važnih za našu energetsku stabilnost i sigurnost. Podsjećam i da smo jučer putem naših pravnih zastupnika podnijeli tužbu za poništenje presude Arbitražnog suda uz navođenje niza procesno pravnih razloga, prokomentirao je kratko Plenković, a dopunio ga ministar Slaven Dobrović.

- Vlada smatra da zbog očuvanja poslovanja Ine potrebno otkupiti suvlasnički dio od Mola čime bi RH stekla većinsko vlasništvo. Kroz Savjet za pregovore s Molom će se dobiti mišljenje koji je model reotkupa najbolji za Hrvatsku. Stoga nismo suglasni sa zahtjevom, dodao je.

Vlada danas raspravlja i o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku (EU), prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem te izmjeni Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Na dnevnom su redu i izmjene četiriju uredbi te jedna odluka, vezane uz ustroj, rad, plaće i zapošljavanje u Ministarstvu unutarnjih poslova – Uredba o unutarnjem ustrojstvu MUP-a, Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika, izmjeni Uredbe o plaćama policijskih službenika i Uredbe o područjima, sjedištima, vrstama i kategorijama policijskih uprava i policijskih postaja te odluka o davanju odobrenja MUP-u za novo zapošljavanje na određeno vrijeme. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.