Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
23. siječnja 2019.
Casablanca

Uspjeh na svjetskom prvenstvu u boćanju: Zlato, tri srebra i bronca za hrvatske predstavnike

Foto M. Angelini
Foto M. Angelini
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2017. u 18:05 2017-09-24T18:05:00+02:00

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u boćanju koje je u nedjelju okončano u Casablanci hrvatski su boćari osvojili medalju u pet od šest disciplina, Leo Brnić i Marino Miličević osvojili su zlato u štafetnom izbijanju, srebra su osvojili Pero Ćubela u disciplini pojedinačno klasično, Marko Beaković u preciznom izbijanju i Leo Brnić u brzinskom izbijanju, dok je Tomislav Kolobarić brončani u kombinaciji.
Brnić i Miličević su u Casablanci obranili zlato osvojeno prije dvije godine u Rijeci, a do tog su uspjeha stigli svladavši u finalu Francuze Guillaumea Abelfa i Alexa Chirata sa 61-56.

Pero Ćubela je u finalu discipline pojedinačno klasično izgubio od Argentinca Guillerma Montemerla sa 6-11, Marko Beaković je u finalu preciznog izbijanja izgubio od Slovenca Davora Janžiča sa 19-24, a Leo Brnić u finalu brzinskog izbijanja od još jednog Slovenca Anžea Petriča sa 21-22.
Tomislav Kolobarić je u disciplini kombinacija izgubio u polufinalu također od slovenskog reprezentativca Dejana Tonejca sa 27-30 i ostao brončani. Tonejc je na kraju uzeo srebro, dok je zlato pripalo Tunižanimu Achrefu Zouaouiju.

Jedina disciplina u kojoj hrvatski predstavnici nisu osvojili medalju su parovi. Marko Beaković i Alen Guštin su zaustavljeni već u osmini finala.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka