Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
23. siječnja 2019.
Nedjelja na Kantridi

Mjuzikl "Mamma Mia" ispričan kroz show na vodi riječkih sinkrica

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2015. u 9:42 2015-07-10T09:42:52+02:00

U petom mjuziklu Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris sudjeluje oko 110 plivačica, od ribica do seniorki i veteranki te Vokalna skupina Lira i Sunshine Music Ensemble

RIJEKA Poznate teme iz hit-mjuzikla »Mamma Mia« obilježit će završnu reviju Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris koja će biti izvedena ove nedjelje na Bazenima Kantrida. Ovogodišnja tradicionalna završna predstava na vodi riječkih sinkrica nosi naziv »I do, I do!«, a u njoj sudjeluje oko 110 plivačica, od ribica do seniorki i veteranki.

– Mjuzikl i film prate jedno vjenčanje i u njima se pojavljuje i jedna pjesma sličnog naziva pa smo po njoj odlučili nazvati našu ovogodišnju predstavu. Svake godine, čim završimo jedan mjuzikl, odmah počnemo razmišljati o drugom tako da smo već lani odlučile da će nam te pjesme kojie su dosta popularne biti tema ovogodišnje produkcije. Mnoge od nas gledale su mjuzikl »Mamma Mia«, neke čak i u Londonu, tako da smo se odmah složile da će to biti naša sljedeća revija. S osmišljanjem scenarija započeli smo na početku sezone, a koreografije smo počeli raditi nakon kupa u veljači, kad su prošla natjecanja koja su nam ipak najbitnija. Obično radimo tako da kad ulovimo pauzu, za relaksaciju djece između priprema za natjecanja – pripremamo reviju, kaže Marija Đudarić, jedna od koreografkinja mjuzikla.

11 točaka

Poznate pjesme legendarne švedske grupe ABBA na bazenu će uživo otpjevati i odsvirati Vokalna skupina Lira i Sunshine Music Ensemble čiji je umjetnički voditelj i glazbeni producent Frane Frleta.

– Mjuzikl ima 11 točaka, što je otprilike jednako broju točaka iz naša prethodna četiri mjuzikla. »I do, I do!« prati radnju filma i mjuzikla, a u glavnim su ulogama naše seniorke. Glavna je trenerica Valeria Petrachina, iako zapravo sve radimo zajednički. U ekipi su još i Monica Marinelli, Jelena Garabiljević, Ana Magaš, Meri Drašković, Martina Mušković, Rebecca Domika, Ivana Host i Sara Franjul, dodala je Đudarić.

Osim što se aktivno pripremaju za peti mjuzikl, riječke sinkrice imaju i mnogo drugih obaveza. Reprezentativke tako intenzivno treniraju s reprezentacijom, seniorke se pripremaju za svjetsko prvenstvo u Kazanu, a mlađe juniorke idu na Comen cup u Ostitii pored Rima.

Ulaznice 40 kuna

Početak programa zakazan je za 21 sat. Ulaznice po cijeni od 40 kuna moguće je kupiti u uredu Kluba od 17:30 do 19:30.

Sezona puna medalja

– Sve su to naporne pripreme. Cure budu 8 sati u vodi i onda još rade na pripremama za mjuzikl, istaknula je Đudarić.
Atraktivnom završnom revijom plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris obilježit će završetak iznimno uspješne sezone.

– Seniorke, juniorke i kadetkinje bile su državne prvakinje u svim disciplinama, a mlađe juniorke osvojile su druga mjesta. Bili smo i na natjecanju u Mađarskoj gdje smo osvojili pet medalja. Juniorke očekuje europsko prvenstvo koje će biti održano sljedeće godine u Rijeci tako da čim završe s mjuziklom, počinju s pripremama. Stalno je puno posla, nema odmora za naše cure. Dosta je djevojaka je u reprezentaciji, zapravo većinu hrvatske sinkroreprezentacije čine naše cure, zaključila je Đudarić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka