Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
12 autora

Riječki MMSU: Otvorena izložba o migracijama - ''Crne krabulje''

Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2017. u 22:43 2017-12-14T22:43:46+01:00

Izložba »Crne krabulje«, na kojoj različite vrste radova o migracijama izlaže 12 autora, otvorena je u četvrtak u sklopu međunarodnog projekta Risk Change u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU)

Umjetničko-istraživački projekt i izložba Crne krabulje tematizira ekonomske migracije kao kolektivni fenomen, baveći se njihovim uzrocima, povodima, posljedicama i odnosima između migranata i stanovnika na razini svakodnevnog života. Namjera organizatora bila je objediniti migracijsku, radnu i ekonomsku problematiku s uporištem u umjetničkim praksama i trenutnom društvenom stanju. Izloženi radovi, video zapisi, instalacije i fotografije, u rasponu su od personaliziranih i poetskih pristupa do dokumentarnih i kritičkih. Autori se odmiču od društveno-političke statistike i zalaze u emotivno-psihičku pozadinu migracija, ocjenjuju organizatori.
Na izložbi radove 12 umjetnika, Carlos Aires, dvojac Cristiano Berti / Can Sungu, Marianna Christofides, Aleksandar Garbin, Roos van Haaften, Laurent van Lancker, Miroslav Mikuljan, Rafael Puetter (Rafucko), Davor Sanvincenti, Ana Sladetić i Elejan van der Velde.

Podršku projektu dali su program Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka, tvrtka Rijeka 2020 i Mondrian fond a izložba je dio programske linije Kitchen – Centar za kreativne migracije kojeg MMSU razvija unutar programa Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020.
Izložba je otvorena do 22. veljače 2018. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija